Gepost door: Marianne | 22 februari 2024

Uitleg bedrijf over bezwaar tegen ontslag

Onderstaande mail kregen wij van de (ex)werkgever van Bert, hij is er achter gekomen hoe het zit met het bezwaar wat is gemaakt tegen het afkeuren van Bert.

“Ik ben erachter wat er speelt met dat bezwaar. Voor wat betreft Arbeidsongeschiktheid en ziekte is het bedrijf eigen risico drager geworden. Daarbij is er een organisatie, die namens het bedrijf verzekeringstechnisch alles in de gaten houdt. Deze club heeft op eigen houtje een zogenaamd pro-forma bezwaar ingediend omdat zij de bezwaartermijn zagen verstrijken en niet wisten of er iets moest gebeuren. Op deze manier blijft de mogelijkheid om echt bezwaar te maken langer open staan. Er is dus geen bezwaar gemaakt, en dit zal ook niet gebeuren.

Maar goed het is wat mij betreft zeer onwenselijk dat dit zomaar zonder medeweten van het bedrijf is gebeurd. Als ze gewoon contact hadden gezocht dan hadden ze kunnen weten dat we geen bezwaar ging maken. Maar goed. Nu is het voor de toekomst duidelijk dat dit anders moet.

Excuses voor de ontstane onduidelijkheid; ik wist ook even niks.”

Het viel achteraf gezien dus allemaal mee, maar dit zijn natuurlijk wel dingen die niet voor horen te komen bij zo’n bedrijf.


Plaats een reactie

Categorieën